Burgemeester

Het burgemeesterschap spreekt steeds meer mensen aan, politieke ambtsdragers als wethouders, gedeputeerden en gemeenteraadsleden maar ook steeds meer bestuurders, al dan niet, uit het publieke domein zonder expliciete ervaring in de gemeentepolitiek. De Waard & partners ondersteunt kandidaten - met of zonder ervaring als (loco)burgemeester - bij hun oriëntatie en voorbereiding op het selectietraject en het burgemeesterschap. Ook zittende of waarnemend burgemeesters met de ambitie om in een andere gemeente burgemeester te worden, ondersteunen wij bij de voorbereiding op het sollicitatietraject.

Onze aanpak hierbij is pragmatisch en op uw specifieke vragen gericht. In een beperkt aantal gesprekken zorgen wij ervoor dat u goed voorbereid de sollicitatieprocedure om burgemeester te worden in gaat. Naast deze individuele coaching verzorgen wij ook workshops voor kandidaat-burgemeesters, veelal in opdracht van politieke partijen. Dit is een praktische workshop waarin de diverse stappen in de sollicitatieprocedure voor het burgemeesterschap aan bod komen, evenals de benodigde voorbereiding hierop.

De Waard & partners is al vele jaren gespecialiseerd in werven en selecteren, het begeleiden van (kandidaat) burgemeesters en het trainen van vertrouwenscommissies. Deze ervaring maakt dat wij u op gedegen en effectieve wijze kunnen voorbereiden en u kunnen voorzien van de nodige tips om uw sollicitatie op de vacature van burgemeester succesvol te laten verlopen. 
Onze ervaring zetten wij ook in voor gekozen en benoemde politieke ambtsdragers bij gemeenten, provincies en waterschappen zoals gedeputeerden, statenleden, CdK’s en bestuurders bij waterschappen.

Uw brief en cv

Als de vacature van burgemeester is gesteld gaan wij op basis van de kernpunten uit de profielschets zorgen dat u een persoonlijke en goed gemotiveerde brief met cv opstelt. Belangrijk hierbij is om uw kwaliteiten in relatie te brengen met de gevraagde bestuurscompetenties en de rollen en taken van een burgemeester.

De sollicitatiegesprekken

Met behulp van beproefde methodieken om gespreksvaardigheden op een effectieve manier in te zetten bereiden wij u voor op het gesprek met de Commissaris van de Koning (CdK) en/of de kabinetschef. Uiteraard komen de verplichte basiscondities uitgebreid aan bod.

Een gesprek met een vertrouwenscommissie is een bijzondere ervaring. De voorbereiding hierop vraagt extra aandacht. Met onze aanpak gaat u volledig geëquipeerd de gesprekken met de vertrouwenscommissie in.

Veelal zijn er twee gesprekken met de VC, in het tweede gesprek wordt naast het bespreken van het assessment ook veelal een case aan de kandidaat voorgelegd, ook hier kunt u zich op voorbereiden.

Het assessment

Steeds vaker vormt een individueel assessment onderdeel van de sollicitatieprocedure voor het burgemeesterschap. Wij laten u zien hoe u zich hierop het beste kunt voorbereiden.

De Waard & partners

Als u met De Waard samenwerkt bent u verzekerd van een vakbekwame recruiter en loopbaancoach die organisaties en professionals succesvol samen brengt in een productieve relatie voor nu én later.

  • Vacatures & benoemingen
  • Referenties
  • Privacy & cookies
  • Volg De Waard op Linkedin
  • Lid van  
  • De Waard En Partners Is Lid Van Noloc
    De Waard En Partners Lid VCTE
    De Waard En Partners NVTZ Lid

Copyright © De Waard & partners | Webmaster: Bluepoint eCommerce